Wafeya

Life is a serious matter.

Tuesday, March 10, 2009

Tag: Gambar ke-6 dari fail ke-6

Menyelesaikan tag dari: Sofie Nur dan Faiz Kamal

The rules:
Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture of that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite 6 friends to join the challenge.
Link them in your blog to let them know they have been challenged.

Memandangkan semua gambar-gambarku disusun mengikut tahun pengajian, maka fail-fail gambar baru ada lima. Seterusnya begitulah, seperti yang di dalam peraturan. Hanya satu peraturan itu sahaja yang kulanggar. Tihihi...

Penulis tiada di dalam gambar =)

Melihat-lihat makam Raja Tsar, Russia ketika lawatan sehari ke Pertanjungan Kerch, November 2008 yang lepas. Keunikannya terletak pada binaan bumbung yang menirus ke atas, bertingsat-tingsat, panjang ke dalam. Setelah pintu masuk itu, yang ada hanyalah sebuah bilik bulat dengan bumbungnya juga semakin tirus ke atas. Kalau mahu gambaran mudah, rupanya tak ubah seperti sebentuk kon. Hanya ada satu lagi sahaja makam yang berbentuk unik sebegini, iaitu di Greece. Kerch dulunya merupakan tanah jajahan empayar Uthmaniyyah, Turki. Banyak lagi tempat bersejarah di Kerch, tinggalan para tentera zaman Uthmaniyyah dahulu. Ah, Ukraine kadangkala penuh dengan kejutan-kejutan yang tak tersangkakan.

Sampai di sini sahaja. Kali ini, buat pertama kalinya tidak mahu meneruskan kelangsungan tag ini kepada penulis-penulis blog yang lain. Hei, masa itu amat berharga kamu tahu.

Without wax,

0 buah bicara:

Post a Comment

Assalamualaikum teman-teman, terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak bicara kamu, sekurang-kurang kalian telah hadir menceriakan hari-hari saya di persimpangan ini. Jazakumullah!!