Wafeya

Mata ke bumi, hati ke langit

Thursday, February 12, 2009

Tag: 5 perkara...

Inilah yang terjadi apabila kepala pening mencari preskripsi untuk ubat-ubat kimoterapi leukimia; menjawab tag dari Kak Nurul Maya (Damai) =)

Ini preskripsi hidup saya:

A) 5 things I’ve learned so far in life
  1. Sabar
  2. Malu
  3. Faham
  4. Hormat
  5. Cinta (dalam bersahabat)
 B) 5 things I’ve just discovered this year
  1. Semua orang berbeza.
  2. Perbezaan itu sesuatu yang unik.
  3. Unik itu suatu rahmat.
  4. Rahmat akan membentuk mahabbah.
  5. Mahabbah menyatukan Ummah (dah macam tema Maal Hijrah pun ada)
Umat Islam saling lengkap-melengkapi antara satu sama lain  =)

C) 5 ways I’ve changed
  1. Berdikari
  2. Berani
  3. Berdepan
  4. Memahami
  5. Berfikir
D) 5 things that make me happy
  1. Keluarga
  2. Kawan-kawan, teman dan sahabat handai
  3. Buku, buku dan buku
  4. Weblog Barukisu
  5. Kamu, teman-teman blogger saya yang best!

E) 5 things I want
  1. Redha ibu dan ayah seterusnya redha Allah
  2. Cemerlang dunia dan akhirat
  3. Matiku dalam husnul khatimah
  4. Membina Bait Muslim yang berjaya!
  5. Terbitkan karya/ buku sendiri. (Oh, mampukah?)

F) 5 names I want to tag
(Soalan paling susah abad ini, memandangkan ramai yang pernah menjawab tag ini, kita serahkan kepada mereka-mereka yang tidak pernah/jarang menerima apatah lagi menjawab tag; bersedialah!)
  1. Atikah Abdul Latiff
  2. Ahmad Eisa
  3. Siti Fatimah Zakaria
  4. AsadulQalb
  5. Kak Solhaa =)
p/s: Kepada penerima-penerima tag, maaflah membebankan. Saya memang suka mencabar mencuba   
      mangsa-mangsa baru. Oh, kerana permainan tag ini peraturannya begitu - jadi, terimalah! Tihihi... =D

Sekian adanya entri kali ini. Wassalam...


11 buah bicara:

Salam
woha..wa kena tag? hoho..sorry2 wa tak nak main tag. Wa datang blog ni touch n go jer.

Takpun wa rasa blog ni macam tempat R&R, sebab ade la benda yg mendamaikan kat sini (mungkin sebab Cik punya blog ade kaitan dengan Kak Damai..huahua)

Apepun terima kasih kerana entry kali ini pendek dan cepat untuk habis dibaca.Tak sempat Maggi wa masak,wa dah habis baca.Kurang2 Maggi wa tak terlebih kembang dan sedap dimakan.Wa rasa bahagia,
Wassalam
 
Assalamualaikum BARUKISU...

Membina Bait Muslim yang berjaya!

Semoga berjaya mencapainya!Kalau di sini siap ada persatuan Bait Muslim lagi. Maknanya sesiapa saja boleh mendaftar dan memilih calonnya:)
 
AsadulQalb

Tak mahu menjawab? Ya, terpulang. Tiada paksaan pun.

R&R? Terima kasih. Jemput-jemputlah datang sini selalu. Ya, Kak Damai memang mendamaikan =)

Syukran lillah. =)
 
Ibnurashidi

Waalaikumusssalam Ibnurashidi...

InsyaAllah, ameen ya rabbal a'lameen...

Persatuan Bait Muslim? MasyaAllah, kerja baik-baik dimudahkan, ya... Alhamdulillah...
Takdelah banyak masalah-masalah yang tak diingini berlaku, huhu...

Saya: Sedang bantu orang bina bait muslim. Ok jugakan?
 
assalamualaikum wbt..
oh sana ada bait muslim yea?
kak balqis guna ke? hihi..
ape2 pn semoga kak balqis berjaya selalu yea.. dunia +akhirat.. biiznillah
 
Terfikir gak kak su... sapa le yg memulakan tradidi tag mentag ni...
 
Atikah

Waalaikumussalam wbt
Eh, takde2... hehe...
Takdelah, cuma akak yang macam tgh tolong org bina bait muslim, keh keh keh...
Terima kasih, InsyaAllah, ameen...
the same goes to you!!

Kak Su
Ngeh hehe, ntahlah Kak Su, kalau nak trace balik, alamatnyabertahun-tahunlah baru dapat (eh, yer ker?) Hehe...
 
InsyaAllah Balqis. One day pasti Balqis akan menerbitkan buku Balqis sendiri. (keyakinan sungguh) Tapi when there's a will, insyaAllah Allah akan permudahkan kan?

Bila Balqis nak mulakan Bait Muslim ni? *winks*
 
akira

Yep2, InsyaAllah....

Huhu... hehe, hihi, huhu... hehe... he...
 
haha gelak tawa Balqis tu sangat mencurigakan~
 
akira

Ngehehehe....
 

Post a Comment

Assalamualaikum teman-teman, terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak bicara kamu, sekurang-kurang kalian telah hadir menceriakan hari-hari saya di persimpangan ini. Jazakumullah!!