Wafeya

Mata ke bumi, hati ke langit

Sunday, October 12, 2008

Kisah I : Sibuuuukkknya!!! dan Kisah II : Sibuklah sangat ....



Sibuk?


Saya memang sibuk ...

Laporan kes pesakit belum siap lagi,
Nota kelas belum siap lagi,
Hometask belum tengok lagi (Hometask untuk kelas esok pun saya tidak tahu-isk),
Meeting postmortem Raya (minit mesyuarat dan laporan sudah pasti)
Lain-lain (Hal peribadi, tak payah tahulah)

Tapi sibukkah saya kalau ...

Sempat lagi menonton 'Kekasihku Seru' dan 'Pepaya'?
Sempat lagi buka kotak masuk akaun dan baca puisi-puisi ahli GKLN?
Boleh makan nasi lemak sambil tengok 'Pepaya'?
Boleh baca novel 'Hijab Sang pecinta'?
Boleh update, upgrade, upload, up____ blog ini?
Boleh post entri ini?

Memang banyak benda yang saya nak buat ...

Telefon rumah tanya khabar,
Memasak
Mendownload
Membaca buku 'From Beirut to Jerusalem'
Belajar Bahasa Jepun
Mengemaskini nota-nota kuliah
Tulis puisi/cerpen
Hantar puisi/cerpen ke GKLN mailgroup (sampai bila-bila pun berangan sahajalah =[ )
Banyaklah lagi ...

Tapi saya tidak dapat buat sebab ...

Sudah 7 jam saya menghadap skrin komputer riba ni,
Apalagi?
Tak sedar-sedar diri lagi ke?



Sa... nani suru ne??
Aaaah, yabe!!
Amari yoku arimasen!!



Terang cahaya di luar,
Tapi dalam bilik pasang lampu,
Apasal?
Rechnaya Street,
Ukraine.
1.03 pm

9 buah bicara:

Oh tak sangka, sahabat Idris ini rupanya ahli GKLN juga.

Tip dari saya, amalkan ada memo pad di sebelah bantal. Bila nak tidur, contenglah apa saja sajak puisi di situ. Esok sambung lagi. Sajak yang berhari-hari prosesnya, harganya pasti bernilai tinggi. Cubalah.

p/s: Aku menunggu karya dari BaruKisu ini. Hehe.
 
Aduhai!

Sang pelangi sudah sampai ke sini~

Saya suka puisi2 kamu, teringin menjadi seperti sang pelangi dan rakan2 GKLN yang lain!

InsyaAllah saya akan cuba! (eheh, tiba2 bersemnagat yang ntah apa)

Terima kasih atas nasihat itu!!
Arigatou!!

p/s: Alamak, habislah saya~
 
hehe.kite slalu anggap diri cam sibuk je sgt kn.tapi sbnrnye klu nak boley je wat kn.
"Where there's a will, there a way", right?
owh ye,gudluck utk blaja bhs jepun tu n for ur puisi.=).
 
Yup, couldn't agree more with you, haha...

Sajer jer perasan sibuk, padahal Tuhan bagi 24 jam tu memang dah cukup, sajer jer.... almaklumlah insan biasa~

Bahasa Jepun tuh, blajar sambil2 jer.
Puisi tu plak, isk...

InsyaAllah~

Wassalam.
 
Balqis! Memang perlu baca From Beirut To Jerusalem! Perlu! Kalau satu hari nanti Balqis nak buat ekspedisi or relief mission ke sana, saya nak join!

Tula..saya juga nak belajar bahasa jepun..namun..immunology ni pun tak termampu erk
 
Di Yahoo Group GKLN, ada fail word bertajuk "Mari Menulis Puisi". Saya rasa ia baik sebagai permulaan.

p/s: Dulu tertanya-tanya apa maksud BaruKisu ini. Baru perasan, rupanya sebutan Balqis di dalam Katakana rupanya. Memang minat betul nak belajar bahasa Jepun ni ye. Hihi..
 
akira :

Saya belum mula membaca tapi sudah selak sedikit beberapa muka surat. Nampak macam betul-betul menarik perhatian~

InsyaAllah, kalau A'qilah mahu pergi sana, jangan lupa ajak saya juga yer!!

Saya belajar bahasa Jpeun sambil tengok Jdorama, eheks, citer drama jepun ni bagus2, especially medical Dragon and Code Blue, sumer pasal medic ada dalam citer2 ni, kamu dah tgk? dari situ, saya belajar, Medic Jepun sgt hebat juga! Tambah2 citer jepun ni selalu ada semangat yang kuat untuk berusaha, itu yang saya suka!

Immunology?
Ganbatte ne~
hehe

Sang pelangi :

Hurm, saya rasa pernah terbaca tajuk fail tu, nanti saya geledah balik kotak masuk akaun mail saya. InsyaAllah, saya perlu bermula perlahan-lahan~ Slow and steady win the race...

p/s : Huhu, ingatkan sang pelangi sudah tahu, yup itulah maksudnya. Barukisu des! Yoroshiku Onegai shimas! Ada juga belajar sikit2 sambil baca blog sang pelangi. terima kasih, ya!
 
Sangat menarik dan inspiring From Beirut To Jerusalem tu. Menginsafkan. Dan sendiri terasa..kenapa orang Islam sendiri (macam diri ini) tak berusaha segigih itu demi saudara di Palestine..

Haha!Samala Balqis. Betul, drama Jepun, kalau pandai dipilih, banyak elemen yang positif, kekeluargaan, politik, keadaan sosial Jepun..dan juga tak lupa perubatan. Saya baru tengok Iryuu 1, tak mula lagi mnonton Iryuu 2. Code Blue pula...nantilah. Ada satu lagi drama perubatan yang sezaman dgn Code Blue kan? Kalau tak salah...dibintangi Yutaka Takenouchi. (kalau berborak pasal ni...mmg takkan berhenti XD)

Arigatou gozaimasu~
 
Saya perlu baca, saya perlu baca...
tak sabar nak lihat apa isinya~

Iryuu 2 'Aqilah belum tgk? Lagi best tau, sebab bukan sekadar cardiac jer sekarang, GIT sumer and lagi banyak komplikasi~ isk tak mahu ceritalah nanti hilang suspen, hehe... tgk lekas yer!

Sezaman dengan code blue? Tahun ni bukan? alamak saya tak tahu pula~ apa tajuknya yer? Dan kenapa saya tidak kenal dengan Yutaka Takenouchi? isk~

betul, kalau berborak pasal ni, sampai ke mana pun takkan berhenti~ Tapi yang saya pelik, ramai pelajar perubatan yang minat dengan cerita jepun, tapi bila tanya dengan pelajar yang belajar di Jepun sendiri, mereka tidak tahu menahu pun dengan Jdorama ni, lucu~

Apa pun seronok dapat berkenalan dengan 'Aqilah ni, yoroshiku ne~

wassalam.
 

Post a Comment

Assalamualaikum teman-teman, terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak bicara kamu, sekurang-kurang kalian telah hadir menceriakan hari-hari saya di persimpangan ini. Jazakumullah!!