Wafeya

Mata ke bumi, hati ke langit

Friday, December 19, 2008

It's a... tag! What else should I say? ( ^_^)

How do you actually react when you're asked to reveal a little of your hidden personal life to the public? That's what 'tag' makes you. It tries to lift up the veil between you and your reader. And I'm one of that timid blogger (haha) who's been tip toed by sweet Kak Fakhzan of Durham to disclose the lil' bit of my identity.

So, tada!!

1) Do you think you’re hot?
    No, I'm chilling cold right now. Hehe...

2) Upload your favourite pictures of yourself
    Can it be of others? Lights, camera, get ready, standby...







3) Why do you like these pictures?
  1.  The moment I could never forget my whole life - my first snow-encounter.What'd they call that, 'batak', 'jakun'? Haha.
  2.  2006 Aidiladha celebration with the seniors. Happy faces and all. Voila!!
  3. O 'n' G (Obstetric and Gyneacology) Department. One of my friend wanted to test her brand new camera. So, say 'cheese' everybody!!
  4. Back from Hospital Therapy class, and its AUTUMN!!! (I always get fascinated easily with the maple leaves which fall on the ground).
  5. My sweet little cousins - can't you see the genetic differences?  The eldest took the mother's side and the youngest one properly followed the father's. Subhanallah!!!
  6. This picture arrived while I was preparing for ENT test and  I just couldn't stop laughing all the way to class. Gosh!!
4) When was the last time you ate pizza?
     Last Saturday, 13th Dec.  Trying out this new pizza cafe. Fall in love with the interior design.

5) The last song you listened to?
     When I put on the headphone, this song was played - Hikari no Hashi (Over the rain) by Flumpool

6) What are you doing right now besides this?
     Nothing in particular. Crunching on biscuits?

7) What name would you prefer besides yours?
     I love mine. Thank you.

8) Who are the next people you will tag?
  1. Sarah Shazwani
  2. Faiz Kamal
  3. Syahidah
  4. Kak Maya
9) Who is number 1?
     A friend of mine studying medicine here with me. Please be aware that she's engaged. (pssst, I just      want her to update her blog, so I tag her)

10) Say something about number 2
      One of our school's Mathematics geniuses, I could say. Now pursuing his study in medicine at UKM.         All the best!!

11) Introduce number 3
      She's a nice girl. That's I know for sure! Right, Syahidah?

12) How about number 4?
      I bet you, you're going to love this sister (in Islam) of mine the moment you meet her. She's brilliant,
      sweet, a good listener and such a tranquilizer, just like her nick - Damai! Aren't you, Kak Maya.

13) Introduce number 5
      Since Kak Fakhzan didn't aware of the upcoming number five, I make sure that I'm not aware of it           too, ahaks *wink^wink* .

p/s:  If I'm old enough to get to live until 60 years old, imagine looking back at all those photos, will the 
       same feeling of youthfullness and joyous imerge like now? I guess, all that will come out of my 
       mouth at that time is, 'Oh, those good old days', with trembling wrinkled hands and blurry vision. O'
       Allah, please make me a better person from what I am now, so that I would leave this world with  
       no regrets, InsyaAllah.


Pergi studylah, isk!

14 buah bicara:

ermm...
takde la genius mana pun math tue...
cuma minat jer...
lagi jeles ngan kepandaian korang semua..
 
Kesimpulannya tak tahu Barusiku yang mana satu..hehe~..Saya dah jawab..=p
 
mfk

Tapi memnag ingat lah, kau lah yang selalu dapat markah tertinggi untuk math, hehe...

Syahidah

Eh, eh, Syahidah, jangalah salah eja nama saya, nanti jadi lain pula, hehe... panggil saya BalQis ya! Hehe...

Barukisu sekadar nama samaran..
 
Eh..eh..hehe..silap..silap..Barusiku..Barusiku..ada maksud ke?..Barukisu..hehe..Tapi Barukisu tu apa ya?..(Soalan cover malu)..adoi..
 
Barukisu tu nama jepun saya dalam katakana. Balqis bila di'jepun'kan, ia menjadi Barukisu kerana orang jepun agak pelat menyebut huruf L dan selalu tambah 'u' dkt belakang, huhu... (^_^)
 
Salam Balqis..

sungguh cantik dan indah sekali pemandangannya...sekali sekala ingin saya menyedut udara nyaman seperti di sana...tapi bilakah?
 
Salam ibnurashidi..

Hehe, musim luruh itukah? Cantikkan, bila daun semua mula menguning... Udara pun sejuk-sejuk suam jer, (ada ker perkataan ni?), hai, kadang-kadang Ukraine memang lawa...

Di mesir pasti ada tempat-tempat cantik dan pemandangan indah juga bukan? Rakan-rakan saya yang pernah ke Mesir ada bercerita...

InsyaAllah, suatu hari nanti, kalau ada peluang untuk menjejak negara-negara Eropah ini... jangan lepaskan, ya!! Semoga!
 
alamak..tag oh tag..saya ada hutang tag ni..aduh bila la nak lagsai ya..tapi, tag ni memang membuka rahsia peribadi la..malu nak jawab huhu
 
Tahu takper, hehe....

Tapi, on the other side, ia merapatkan jurang antara pembaca n pem'blogger'kan?

huhu... jangan hutang lama2 sangat, nanti malas nak bayar, eheh...
 
Tag tu mende?
Name tag ke, tag line ke, takpun smart tag taulaa..

Sorry la jadi KY jap..
Huhu.
 
Tag = melabel blogger dan kemudian blogger tersebut harus menjawab apa sahaja yang dikehendaki perkara dalam tag tersebut. Terpulang mahu menjawab bagaimana, kemudian paskan kepada blogger lain. Tag ini mungin akan berpusing dan kembali kepada kamu. Ia membantu mengenalkan (mmepromosi) blog kamu kepada blogger lain, juga merapatkan jurang antara kamu dan dan sang pembaca. Negatifnya, kadang-kadang kamu harus buka personal kamu kepada awam. Mahu atau tidak, terpulang!
 
Salam Balqis...
Huhu... kak su memang malas sgt nak jwb tag. Rasanya ada hutang tag dan award jugak. Aduh... Ampun...
 
Salam Kak Su...

Huhu... takper kak su... bila kak su rasa rajin, kak su jawablah...

Saya selalu jawab tag bila saya rasa takder idea dah nak tulis apa kat blog, eheh..kalau ada tag yg nak dijawablah... huhu...
 

Post a Comment

Assalamualaikum teman-teman, terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak bicara kamu, sekurang-kurang kalian telah hadir menceriakan hari-hari saya di persimpangan ini. Jazakumullah!!